Startsida - Nyheter

Nytt möte mellan Sverige och Spanien i final i U19-EM

Emma Holmgren blev hjälte när hon kallt stoppade två av Tysklands straffar. Det är inte första gången hon räddar sitt landslag till EM-final genom att ta straffar. För två år sedan räddade hon F17-landslaget vidare till EM-final efter att ha tagit den näst sista straffar, då mot Spanien, och slog sedan in den sjätte och avgörande straffen för Sverige. Förra året spådde Anders Markström, som är en av de som driver ett pågående arbete med en utvecklingsplan för målvakter, att Emma Holmgren tillsammans med Zecira Musovic (FC Rosengård) kan bli de som tar över efter storheter som Hedvig Lindahl som vaktade Sveriges mål i VM i Kanada.

– Jag tror Emma Holmgren och Zecira Musovic har en bra chans att bli våra nästa stora målvakter, sade han till Tipselit.se.


Malin Diaz avgjorde när Sverige tog guld i U19-EM 2012. Foto: Bella Frank


När ordinarie matchtid och förlängning var slut i matchen mot Tyskland stod det 3-3. Fint lagda straffar från svensk sida kompletterades alltså av Emma Holmgrens insats i målet. Rebecka Blomqvist kunde sedan gå in och sätta den avgörande straffen. Sverige vann slutligen med 4-2 i straffläggningen och hade tagit sig final trots att man vid två tillfällen under matchen hade befunnit sig i underläge. Man kämpade sig tillbaka. Och i kväll är det alltså dags för final mot Spanien som också de tog sig till final genom straffar mot Frankrike. Matchen slutade oavgjort, 1-1 och vid straffläggningen satte Spanien alla sina straffar. Frankrike missade en. Matchen spelas klockan 18.30 i kväll och sänds på Eurosport. Det är alltså samma finallag som möttes då Sverige tog EM-guld 2012. Sverige vann då med 1-0 efter mål av Malin Diaz som nu spelar i damlandslaget.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV