Startsida - Nyheter

Popkollo öppnar för anmälningar inför sommaren

I sommar inbjuds fler unga att delta i Popkollo på fler platser än tidigare: Luleå, Umeå, Falun, Arvika, Upplands Väsby, Botkyrka, Örebro, Katrineholm, Hultsfred, Göteborg, Malmö, Stockholm och Svalöv. Sammanlagt kan 500 tjejer i åldern 12-18 delta i intensiva kolloveckor med låtskrivande, repande, producerande och konserter.

Sedan starten har över 2 500 tjejer 12-18 år deltagit i verksamheten och Popkollo anges som en av anledningarna till att andelen tjejer som är verksamma i studieförbundens musikverksamhet har ökat från 12 procent till 16 procent mellan 2005 och 2012. Hanna Rothelius, utvecklingsansvarig på Riksorganisationen Popkollo kommenterar den positiva utvecklingen:

– Vi tror det handlar om att vi erbjuder ett sammanhang som inte finns på andra ställen. Medan det på andra ställen kan vara ovanligt att se en tjej som är trummis eller ljudtekniker, är det på Popkollo en självklarhet! Att ha fått ta del av ett sammanhang där normerna ser annorlunda ut än i övriga samhället tror vi peppar tjejer att börja med och fortsätta med musik.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV