Startsida - Nyheter

Rättviseförmedlingen firar fem år på Moderna Museet

Söndag 1 mars firar Rättviseförmedlingen 5-årsjubileum med en Rättvisefestival i samarbete med Moderna Museet i Stockholm. En heldag i rättvisans tecken med bland annat födelsedagsshow ledd av Moa Svan, förhandsvisning av den A-märkta filmen Svenskjävel, rättvisevisningar av Moderna Museets konst och samtal med Rättviseförmedlingens ordförande Seher Yilmaz.

– Rättviseförmedlingen är en angelägen ideell organisation, de tar frågeställningar kring samhällets normer till en ny nivå och utmanar invanda tankemönster. Det är viktigt och väldigt roligt att Moderna Museet kan samarbeta och stå värd för en Rättvisefestival. Att museet dessutom har en stor utställning med normbrytaren Louise Bourgeois är oerhört god tajming, säger Catrin Lundqvist, intendent på Moderna Museet.


– Att få inta och dessutom sätta Rättviseförmedlingens prägel på Moderna Museet är en dröm som går i uppfyllelse. Konst och kultur är avgörande för att väcka tankar och tänka nytt därför känns det extra roligt att vi ska göra det här tillsammans med dem. Vi har sett fram emot att fira den här festen i flera år, och nu när programmet börjar falla på plats behöver vi nypa oss i armen för att fatta att allt det här feta faktiskt kommer bli av, säger Sofia Embrén, vd på Rättviseförmedlingen.

Moderna Museet öppnar festivaldagen för Rättviseförmedlingen i form av 1000 specialbiljetter. Dessa 1000 specialbiljetter omvandlas till Rättviseband och kommer att säljas i förväg via Rättviseförmedlingens webbsida. Med Rättvisebandet kan innehavaren under festivaldagen ta del av:



Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV