Startsida - Nyheter

Riksrevisionen granskade regeringens jämställdhetsarbete

Riksrevisionens granskning av regeringens jämställdhetssatsning på 2,6 miljarder kronor under 2007-2014 visar att satsningen satt fokus på jämställdhetsfrågor och lett till många aktiviteter som inte hade kommit igång utan statliga medel.

Kortsiktigheten, att satsningen bestått av tillfälliga pengar, och att uppdragen kommit vid sidan av den vanliga planeringen, har gjort att det blivit ryckigt för de aktörer som tagit emot uppdrag eller pengar.

Riksrevisionen rekommenderar därför regeringen att de som fått del av medlen får bra förutsättningar att planera för vidare insatser.

Enligt Riksrevisionen saknas det bland annat en ansvarig förvaltningsmyndighet, styrningen varierar i omfattning och ambitionsnivå och det finns ingen tydlig systematik när det gäller vilka myndigheter som har något jämställdhetsperspektiv i sina instruktioner. För att stärka långsiktigheten i genomförandet av jämställdhetspolitiken rekommenderar Riksrevisionen att regeringen tydliggör vilka myndigheter som har ett uppdrag om jämställdhet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV