Startsida - Nyheter

Roks väljer ny ordförande

På Roks årsmöte för en dryg månad sedan avgick ordförande Karin Svensson samt fyra ledamöter på sittande möte. Dessutom lämnade två ledamöter styrelsen eftersom de suttit maximal mandatperiod. Men kassören Wiveca Holst är inte bekymrad.

– Inte ett dugg, och nästa lördag har vi extra årsmöte och väljer ny ordförande och nya ledamöter.

Efter det ordinarie årsmötet den 9–10 maj stod det klart att totalt sju av de nio ledamöter lämnade styrelsen. Något som uppenbarligen överraskade valberedningen som inte hade förslag så det räckte att täcka upp.

– Det var ett ganska vanligt årsmöte och rätt odramatiskt, säger Wiveca Holst, och fortsätter: det var interna frågor, och demokratiska val och mötet valde in personer i styrelsen och då valde de (ordförande med flera reds anm) att avgå.


Vill inte kommentera

Den tidigare ordföranden Karin Svensson vill inte kommentera varför hon valde att sluta som ordförande, och nuvarande vice ordförande Beatrice Unander-Scharin har semester och hänvisar frågor till Wiveca Holst.

Toktam Jahangiry som suttit den maximala mandatperioden på fyra år och lämnade Roks styrelse av den anledningen vill inte kommentera årsmötets utveckling men säger:

– Jag tror på Roks, det är fortfarande en viktig organisation.

Sedan det ordinarie årsmötet har Roks stått utan ordförande. Styrelsen består nu av: vice ordförande Beatrice Unander-Scharin, kassör Wiveca Holst samt ledamöterna Suzan Inci, Lotta Holmgren samt Saara Sadouni. Ett extra årsmöte hålls lördagen den 27 juni och då finns bara val av ordförande samt tre nya ledamöter på dagordningen.

Förutom ordförande Karin Svensson valde följande styrelseledamöter att lämna Roks: Kinen Eriksson, Sara Athari, Elisabeth Mollberg och Emma Nygren.

 
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV