Startsida - Nyheter

Rosengård ökade på ledningen i Allsvenskan

Rosengård har ett stort favorittryck på sig och har hittills levt upp till de högt ställda förväntningarna. Efter sex spelade matcher har Rosengård inte förlorat en poäng, har gjort 22 mål och bara släppt in fyra. Med 18 poäng ligger de sex poäng före tvåan Kristianstads DFF och trean Eskilstuna United.

Eskilstuna tog ledningen tidigt i första halvlek, Gaelle Enganamouit var det som blev fri med Rosengårds målvakt Zecira Musovic och kunde sätta 1-0. Marta kvitterade för Rosengård kort innan halvtidsvilan. Sedan kunde Therese Sjögran avgöra matchen med 2-1 efter dryga sextio minuter spelade.

I lördags öppnade bottenlaget AIK bra mot Vittsjö och gick till halvtidsvilan med en 2-1-ledning. Men Vittsjö kvitterade, och kunde sedan i matchens slutminuter avgöra genom Linda Sällström. Matchen slutade 2-3 och AIK förblev poänglöst.