Startsida - Nyheter

Sabina Wärme aktuell med ny musik

Producenten och musikern Sabina Wärme, tidigare aktuell i den elektroniska duon Systraskap tillsammans med Amanda Lindgren, solodebuterar nu som These Heavy Clouds. Första steget i projektet är den egenproducerade minikortfilmen These Heavy Clouds som släpptes den andra september. I höst väntar en singel med två spår, även den skriven, mixad och mastrad av Wärme själv. Feministiskt perspektiv intervjuade musikern om allt det nya.

Sabina Wärme kommer ursprungligen från Ragunda kommun och har under hela sitt liv ägnat sig åt olika kulturuttryck där musiken varit den röda tråden. År 2012 mottog hon mittnordiska kulturpriset med inriktning barn och unga, bland annat för sitt engagemang för en jämställd musikscen.


Teatralisk bakgrund

Wärme kommer från en teatralisk bakgrund av musik, och det är något hon vill plocka fram mer igen i These Heavy Clouds. Hon beskriver musiken som mörkare än systraskapet, men att frustrationen och ilskan fortfarande tar plats.

- Jag har tidigare inspirerats väldigt mycket av teater och film och musikal och att skapa karaktärer och vinklingar av sig själv och omvärlden, och det kommer jag låta ta större plats i These Heavy Clouds. En kan nog säga att These Heavy Clouds är mer drömmande och mer sorgset än Systraskap, men samtidigt finns det mycket ilska och frustration även här.


Personligt tema

Sabina Wärme beskriver These Heavy Clouds som en samlingsplats för saker som är tunga att bära på. Både för egen del och kollektivt.

– Det kan vara både på ett politiskt eller ett mer personligt plan.

Hon exemplifierar texten till den nysläppta videon som en beskrivning av projektet:

”Någonstans måste alla moln som hänger över oss bearbetas. Molnen här inne kväver mig, tynger mina steg, stänger in mig där jag inte vill vara. Molnen utanför hänger i luften, splittrar oss, ställer oss mot varandra. Gifter faller mot marken och du faller med dem. Går in i din bubbla. Men jag vet att du kommer ut igen, reser dig, starkare än någonsin.”

Under hösten växer projektet och Sabina Wärme lovar både nytt material och framtida livespelningar med These Heavy Clouds.

– I slutet av september släpps en singel med två spår. Sen sitter jag och jobbar med nytt material just nu, så det ska göras klart och spelas in. Efter det kommer jag satsa på att göra några livespelningar!

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV