Startsida - Nyheter

Saga Becker blir ambassadör för Suicide Zero

Guldbaggevinnaren Saga Becker är ny ambassadör för Suicide Zero, skriver organisationen i dag på sin hemsida. Där berättar Saga Becker om egna självmordsförsök och hur viktigt det är att prata om självmord även om det kan vara svårt.

– Den brist på hjälp som jag fick och som gör att det går illa för många runtomkring måste bli bättre. Självmord är ett ämne som måste belysas. Ingen ska behöva må så pass dåligt att de funderar på att ta sitt liv och alla ska få den hjälp de behöver.

Ludmilla Rosengren, ordförande för Suicide Zero, och Alfred Skogberg, generalsekreterare välkomnar Becker som ambassadör.

– Hen kommer att vara oerhört värdefull för att nå hbtq-gruppen, som vi vet är överrepresenterade i självmordsstatistiken, säger Ludmilla Rosengren.

– Vi är verkligen stolta över att Saga Becker vill representera Suicide Zero. Samhället har massor att lära om hur vi alla kan bli bättre på att stötta hbtq-personer, säger Alfred Skogberg.

Ambassadörskapet innebär att Saga Becker kommer att blogga, föreläsa och på olika sätt lyfta frågor kring hur självmord kan förebyggas. Dessutom kommer hen att närvara på flera Pridefestivaler under sommaren.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV