Startsida - Nyheter

Seger mot Kina – men Sverige missar finalen i Algarve Cup

Sverige blev gruppetta i grupp A, efter seger mot Tyskland, förlust mot Brasilien och slutligen seger mot Kina. Sverige fick sitt första mål efter snyggt anfallsspel där Lotta Schelin gjorde ett fint inlägg till Kosovare Asllani som gjorde 1-0 tidigt i första halvlek.

Lotta Schelin som kom till Algarve Cup och Portugal med en huvudskada och kunde inte vara med i de två första matcherna men spelade i måndagens möte med Kina från start och gjorde 2-0 till Sverige på en straff. Hon gjorde ett starkt och säkert intryck, och spelade full matchtid. Förbundskapten Pia Sundhage var efter matchen nöjd med Lotta Schelin och tyckte att hon bidrog med både snabbhet och fräschhet till det svenska anfallsspelet.

– Man såg att hon var spelsugen men hon höll bollen lite för länge ibland, sade Pia Sundhage till tv-kanalen Eurosports reporter efter matchen och recenserade matchen som helhet:

– När vi ska spela upp bollen blir vi lite stressade för kineserna sätter väldigt hög press men efter ett tag lugnar det också ner sig och det beror bland annat mycket på [Caroline] Seger, vi bad henne i halvlek att spela mer framåt och den förändringen tycker jag blev bra.

– Det finns alltid saker att förbättra så klart, och jag tänker på den hysteriska press Kina har, vi ska kunna klara av den på bättre sätt, sedan skulle jag önska att vi hade gjort något mål i andra halvlek och att när vi skapar de här målchanserna att det blir lite hetare.


Bronsmatch mot Tyskland

Det var länge osäkert vilka lag som skulle gå vidare till final, men efter matchen blev det klart att det är Frankrike och USA som möter varandra i final. Sverige får möta Tyskland i bronsmatchen på onsdag. Det blir alltså en möjlighet för revansch för tyskorna som förlorade mot Sverige förra onsdagen efter att ha tagit ledningen med 2-0 några minuter in i matchen. På frågan om hur hon tänker om att möta Tyskland igen svarade Pia Sundhage:

– Yes, ännu en bra match.

Lotta Schelin som alltså spelade matchen igenom var trött men glad efter matchen.

– Vi presterar en bra match, det känns som att vi trycker på ganska bra framför allt i första halvlek det är då vi får våra tre mål, det blir svårt för kineserna. Vi tar oss igenom deras första press, det var kanske krångligt de första femton minuterna men sedan tycker jag det går ganska bra. Det fanns mycket ytor att utnyttja och jag tror att vi gjorde det hyfsat. Sedan går vi ner oss lite i andra, men överlag var det bra.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV