Startsida - Nyheter

SM-veckan: Här är de svenska mästarna i thaiboxning 2015

Under måndagen avgjordes finaler i flera olika viktklasser i SM i thaiboxning som inleddes i Örebro i helgen, i samband med SM-veckan. Bland de nya mästarna finns Zina Djelassi från Stockholm Kickboxning som vann i 63,5-kilosklassen. Djelassi mötte regerande mästaren och VM-bronsmedaljören Erica Björnestrand i finalen, som hon förlorade mot i SM-kvalet i fjol. Denna gången blev det revansch för Djelassi som vann och tog sitt första guld i thaiboxning.

– Det var en bra match, jag kände mig jättehungrig, säger hon till budokampsport.se

Isa Tidblad Keskikangas som sedan tidigare har tagit VM- och EM-guld tog på måndagen mästartiteln i 67-kilosklassen och har därmed skaffat sitt första SM-guld. Tidblad Keskikangas tog VM-guld 2014, bara elva månader efter att hon fått armen bruten under en match 2013, mot både större och längre motståndare. Och i höstas tog hon EM-guld i, och nominerades också till Jerringpriset för sina prestationer.

SM-guld har också tagits av Elina Nilsson i 71-kilosklassen, Sandra Bengtsson i 63-kilosklassen, Sofia Olsson i 54-kilosklassen, Evelina Wikner i 57-kilosklassen och Therese Gunnarsson i 51-kilosklassen (se separat artikel).

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV