Startsida - Nyheter

Sofia Jakobsson vald till bästa fotbollsspelaren i Frankrike

Den svenska anfallaren Sofia Jakobsson som spelar i franska Montpellier har utsetts till bästa spelare säsongen 2014/2015 i den franska ligan D1. Hon prisas i samband med Montpelliers första hemmamatch för säsongen när man möter Guingamp på lördag. Under säsongen 2014/2015 gjorde Sofia Jakobsson sammanlagt 19 mål, 15 av målen gjordes i ligamatcher och resten i det franska cupspelet, skriver Montpellier på sin hemsida. Sofia Jakobsson är glad över utmärkelsen som högsta ligans tränare gemensamt har röstat fram och utsett:

– Jag vill tacka min lagkamrater för utan dem hade det inte blivit något pris. Jag hoppas att jag kan göra ännu bättre ifrån mig den här säsongen. Det är alltid roligt att ta emot ett pris, men för mig är laget alltid viktigare än en enskild spelare. Jag hoppas att kunna fortsätta bidra till laget den här säsongen och göra många mål, börja starkt och sluta starkt och bevisa att jag kan ännu bättre.

Priset är inte bara en utmärkelse för Sofia Jakobsson utan ger också ära till hennes klubb. Vice ordförande för Montpellier, Laurent Nicollin, säger på hemsidan att priset är viktigt för hela klubben:

– Jag är väldigt glad och väldigt stolt. Det är här är en fin utmärkelse för henne men också för klubben och de anställda. Hon valdes ut av ligans tränare så det är än mer betydande för henne och för hennes lag.

Också hennes lagkamrat och landslagsspelaren Linda Sembrant är mycket glad över att Sofia Jakobsson valts till bästa spelare:

– Jag har spelat med henne förut och kan se hur hon blommar ut här i Montpellier och det arbete hon utför. Jag är väldigt glad över att hon får priset. Det är också ett pris för laget, och jag hoppas att hon kommer att fortsätta ge lika mycket till laget den här säsongen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV