Startsida - Nyheter

Sofia Karlsson slutar på AIK efter mordhot och näthat

Sofia B. Karlsson som tidigare var projektledare för Fotboll för alla som Feministiskt Perspektiv har skrivit om har lämnat sin tjänst hos AIK efter hot och näthat. Sofia B. Karlsson drev under två år projektet Fotboll för alla och tillträdde i januari i år en tjänst hos AIK som CSR-ansvarig. Men efter bara ett par månader slutade hon i förra veckan efter bland annat mordhot. Till Sportbladet bekräftar hon hotbilden mot henne genom ett SMS:

”Jag kan bekräfta att jag lämnat AIK pga den ohållbara arbetssituation jag hamnat i, med mordhot och näthat. Och att det är tråkigt att behöva lämna eftersom jag känner väldigt mycket för den här klubben och vet att arbetet behövs”, skriver hon enligt Sportbladet.

Projektet Fotboll för alla har syftat till att göra fotbollen mer inkluderande och har bland annat tagit fram utbildningsmaterial för tränare av ungdomslag. Frågor som hbtq, rasism och jämställdhet jobbades fram och presenterades i slutet av november 2014. Arbetet har också uppmärksammats internationellt, och det finns planer på att översätta materialet till engelska och spanska. Tanken är att olika klubbar ska kunna använda det material som de är i behov av.

Enligt Expressen polisanmälde AIK Fotboll redan två dagar efter att Sofia B. Karlsson tillträtt sin nya tjänst hot mot en medarbetare, som nu bekräftats ha varit riktat mot Karlsson. Thomas Edelius, vd för AIK Fotboll, säger till tidningen att han ser på detta som ett misslyckande

– För det första är det bara att beklaga att vi har en situation där en medarbetare känner att hon inte kan arbeta vidare med de projekt hon jobbar med för att hon känner sig hotad och utsatt. Det är bara att beklaga, så klart. Det är väldigt tragiskt. Vi har försökt stötta Sofia på alla möjliga sätt, men det har inte räckt.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV