Startsida - Nyheter

Soraya Post inleder homeparty-turné i Europa

Feministiskt initiativs EU-parlamentariker Soraya Post utvidgar nu partiets homeparty-rörelse till Europa. På onsdag den 18 mars börjar en tre dagar lång turné i Italien. Turnén sker på begäran av italienska feministiska politiker och intresseorganisationer. Soraya Post åker till Genua, Turin, Bologna och Imola. Ett av Feministiskt initiativs mål är att etablera en feministisk politisk grupp i Europaparlamentet. Därför kommer Soraya Post att besöka flera europeiska länder och uppmuntra feministiska och antirasistiska nätverk att ta steget in i partipolitiken. Den första resan går till Italien.

– Europa behöver mera feminism, och ett tydligt alternativ till ökad nationalism och diskriminering. Det handlar om att inspirera och motivera flera att ta plats i ett demokratiskt rum som inte alltid anstränger sig för att alla ska känna sig välkomna, säger Soraya Post ett pressmeddelande

Feministiskt initiativ håller löpande kontakt med feministiska partier i Polen, Spanien och Tyskland samtidigt som nya kontakter knyts över hela Europa.

I februari i år besökte Soraya Post romska kvinnorörelser på västra Balkan och diskuterade samma politiska utvecklingsmöjligheter där.

Den 21 mars åker Soraya Post också till Milan för att hålla en presskonferens tillsammans med flera romska organisationer, och romer som bor i och kring Milan. Tillsammans ska de belysa den ohållbara situationen i Italien för romer - särskilt inför världsutställningen som går av stapeln i maj i Milan.


TURNÉSCHEMA/Organisationer

18/3 – Genua:

Den feministiska tidsskriften MAREA


19/3 – Turin:

Centro Studi e Documentazione Pensiero Femminile / Center för forskning och dokumentation av kvinnligt tänkande

Collettivo Civico delle Donne per il Comune di Torino/ Kvinnornas civilkollektiv i Turin

Laboratorio Politico / Politiskt laboratorium

Casa delle Donne / Kvinnornas hus

Se Non Ora Quando / Om inte nu när

Coordinamento Torino Pride / Turin Pride

Associazione villa5 arte e attivismi di donne / villa5 kvinnors konst och aktivism

SCAMBIAIDEE / IDÉUTBYTE


20/3 – Bologna, Imola:

Associazione Nazionale Arcilesbica / Italiens största lesbiska intresseorganisation

Associazone di Donne Orlando / Kvinnoföreningen Orlando


21/3 – Milan:

Federazione Rom e Sinti Insieme / Romer och Sinti Tillsammans

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV