Startsida - Nyheter

Spanien: Feminister i svart sörjer mördade kvinnor

Feministkollektiv i flera städer manifesterade för de 20 kvinnor som män mördat hittills i år i Spanien, på initiativ av Mujeres Imperfectas (icke perfekta kvinnor):

”Långt ifrån att skapa socialt uppror i denna situation, rapporteras morden i medierna som om det handlade om isolerade händelser. Vi befinner oss i manschauvinistiskt nödläge. Därför samlas vi, för att visualisera alla dessa kvinnor som dödats av sin partner eller före detta partner och fördöma könsrelaterat våld.”

Gruppen har tidigare bjudit in till liknande aktioner tidigare, under rubriken ”Women in black”. De gestaltar mordoffren genom att samla lika många kvinnor som det antal som dödats av våldsamma män under en viss period, och lägger sig intill varandra på en offentlig plats.

Syftet är att väcka uppmärksamhet för att kräva en ”mindre ljum” reaktion på dessa mord, men också fler verktyg för att bekämpa det sexistiska våldet, skriver nättidningen El Diario.

Denna gång anslöt feministikollektiv i Bilbao, Vitoria-Gasteiz, Pamplona, Madrid, Barcelona o Ingenio, en las Palmas de Gran Canaria.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV