Startsida - Nyheter

Starkt Rosengård skakade Wolfsburg i kvartsfinalen

Det stod klart att Rosengård skulle få ett mycket starkt motstånd i mötet mot Wolfsburg borta i söndags. Regerande mästarna Wolfsburg inledde matchen med stark press mot Rosengård, men Rosengård kunde stå emot den tyska anstormningen och kom bit för bit allt mer in i matchen. En viktig spelare i Rosengård var Zecira Musovic, den blott artonåriga målvakten som gjorde flera fantastiska räddningar och genomgående var lugn och säker i målet. Hon spås nu ha en strålande framtid framför sig som landslagsmålvakt. Wolfsburg hade flera farliga hörnor som stressade Rosengård men Musovic gjorde en strålande insats och var en viktig förklaring till varför första halvlek slutade oavgjort 0-0. I tjugonde matchminuten skadades Lina Röddik Hansen när hon en svår smäll i huvudet. Hon fördes till sjukhus och undersöktes, Therese Sjögran fick hoppa in i hennes ställe.

Wolfsburg inledde även andra halvlek med stark press mot Rosengård, bland annat hade Caroline Hansen flera bra målchanser, som dock Musovic hanterade på ett rutinerat sätt. Tio minuter efter halvtidsvilan var det i stället Rosengård som fick till ett snyggt anfall. Amanda Ilestedt spelade bollen via en nick från Ramona Backmann, som gjorde en mycket bra match, vidare till Anja Mittag som kunde få till en perfekt boll till Marta slog in bollen i mål. Wolfsburg blev rejält omskakade, men var disciplinerade och lyckades kvittera efter tio minuter genom Verena Faisst. Kort därefter åkte Wolfsburg på ännu en chock då deras Hansen åkte på rött kort och utvisning efter ett ifrågasatt domslut efter en situation med Marta. Den tyska publiken blev uppretade och under resten av matchen blev Marta utbuad av de tyska fansen så fort hon kom i närheten av bollen. Till tidningen Skånskan säger Marta att hon alltid blir utbuad av den tyska publiken:

– De hatar mig här, jag blir alltid utbuad. Jag är bara människa, och är inte ens själv medveten om situationen som föregick utvisningen, sade hon till tidningen.

Det syntes dock på Eurosports direktsändning av matchen att hon inte var oberörd av publikens reaktion mot henne.

Returmatchen spelas på Malmö IP på lördag klockan 15.00.