Startsida - Nyheter

Stoppade man från att halshugga kvinna

Inspelningen från en säkerhetskamera dokumenterade allt som skedde den 9 februari på en gata i staden Denizli i västra Turkiet. En man höll på hugga sin fru med kniv, mitt på öppen gatan. Han försökte skära av henne halsen och hon kämpade emot. Flera personer passerade men vågade ine att ingripa, mannen agerade aggressivt och hotfullt.

Mevlüt Tuğan var ingen passiv åskådare och han hittade ett sätt att skydda sig mot förövaren. En annan man kastade en hink från balkongen ovanför scenen, med avsikt att träffa förövaren och stoppa honom. Den missade. Mevlüt Tuğan tog plasthinken och genom att försvara sig med den, hjälpte han kvinnan, som vid det laget var svårt skadad, att fly från våldsamma maken.

Tuğan försökte stoppa blödningen och tog henne genast till sjukhuset. Läkarna sade om hon inte tagits till sjukhuset i tid skulle hon ha mist livet. Nu är hennes liv räddat och hon är kvar på sjukhuset.

Mevlüt Tuğan prisades för mod och medmänsklighet av borgmästaren i Denniz-provinsen. Tuğan sade till media att ”jag är ingen hjälte, jag såg en kvinna som ropade på hjälp och blödde svårt, jag stoppade mannen att döda henne”.

Förövaren är nu gripen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV