Startsida - Nyheter

Stor utställning av fotografen Anna Orlowska

Torsdag den 12 mars hölls vernissage hos Panoptikon Fotografins hus i Stockholm för att uppmärksamma den polska fotografen Anna Orlowskas utställning Läckage och andra arbeten. Jakub Swirscz från universitetet i Warszawa föreläste om ny polsk fotografi och utställningen invigdes av Polens ambassadör i Sverige, Wiesław Tarka.

Orlowskas arbeten har tydliga referenser till filmens narrativ. De scener som följer, fångar de unga kvinnorna i de knappt förnimbara makromoment när deras identiteter genomgår en förvandling. Den spänning Orłowska lyckats åstadkomma framkallas av ett skickligt bruk av känslor, rädslor och drömmar, skriver Polska institutet på sin hemsida i beskrivningen av Orlowska.

Anna Orłowska kommer från Opole i Polen och har en omfattande internationell utställningserfarenhet från Toronto, Pingyao, Cape Town, New York, Bonn, Düsseldorf, Arles och Paris. Hon är utbildad vid högskolan för film, tv och teater i Łódź och arbetar nu med sin doktorsavhandling. Utställningen på Panoptikon, som sker i samarbete med Polska institutet, är Anna Orłowskas hitintills största fotoutställning och pågår mellan 12 mars och 25 april.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV