Startsida - Nyheter

Sverige i semifinal i U19-EM i Israel – får spela i U20-VM

Sverige spelar semifinal i U19-EM imorgon efter seger mot Danmark i lördags och mot värdnationen Israel i torsdags i förra veckan. På tisdagkvällen spelar man den sista gruppspelsmatchen mot Frankrike, men Sverige är alltså klara för semifinal oavsett utgången i den matchen. Framgångarna i U19-EM innebär också att Sverige får spela i U20-VM nästa år. Matchen mot Danmark i lördags slutade 1-0 efter en väl placerad straff av Filippa Angeldal som gav Sverige ledningen. Förbundskapten Calle Barrling var efter segern glad både för framgången i EM men också för biljetten till VM i Papau nya Guninea nästa år:

– Först och främst tog vi en VM-biljett här. Så nu är vi kvalificerade. Det är bara fyra lag från Europa som tar sig till VM. Och det är fem år sen vi var med. Det var dags nu igen. Det bästa är att vi får möta lag som vi aldrig möta. Så otroligt nyttigt så vi är fantastiskt glada över den här biljetten, säger han till Svenskfotboll.se.

Calle Barrling berömmer också spelarna och lagets taktiska skicklighet:

– Det är oerhört spännande att se lugnet och hur mogna dom här unga tjejerna är. Alla är så metodiska, så lugna och så taktiska skickliga. Jag har aldrig haft en grupp som är så taktiskt skickliga.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV