Startsida - Nyheter

Sverige möter Holland i VM-genrep i Kanada

Sverige kommer att möta Holland den 30 maj i Toronto, Kanada, som genrep inför fotbolls-VM som börjar den 6 juni i Kanada. Redan den 23 maj reser Sveriges landslag till Kanada och kommer där ha tid att nöta in de sista pusselbitarna innan VM startar. Assisterande förbundskapten Lilie Persson förklarar på fotbollförbundets hemsida att Holland är ett lag som är på uppgång:

– Holland var riktigt bra på 80-talet och är på väg tillbaka dit lagom till VM-sommaren. Det känns kul. Det finns många klasspelare i Holland, jag tänker främst på Manon Melis som vi känner från damallsvenskan. Hon är i princip ett hot om hon får bollen på motståndarnas planhalva, då får man hålla i hatten för då kan det hända grejer. Hon kan avgöra helt på egen hand, säger hon till Svenskfotboll.se.

VM-truppen kommer att presenteras måndag den 11 maj i Stockholm. Sedan landskampen mot Danmark tidigare i april står det klart att Hanna Folkesson inte kommer att kunna delta då hon hennes korsband gick av, en skada som kommer att ta större delen av säsongen att återhämta sig ifrån. Under onsdagens match i Svenska cupen skadades landslagsbacken Charlotte Rohlin från Linköping i låret, det är oklart hur allvarlig skadan är. Till Göteborgsposten sade hon dock efter matchen att hon inte trodde det var någon fara för VM:

– Det hoppas jag verkligen inte! Men vi får se vad de säger om det här först.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV