Startsida - Nyheter

Sverige vände mot Norge i träningslandskampen

I årets första träningslandskamp mötte Sverige Norge i spanska La Manga i tisdags. Matchen inleddes med norskt övertag som gjorde 1- och sedan 2-0 genom två relativt enkla mål av Isabell Herlovsen. Det var resultatet i halvtidsvilan men Sverige kunde genom Kosovare Asllani reducera till 2-1 och senare till 2-2, Asllani gjorde sina 19:e och 20:e landslagsmål. Sedan kunde Lotta Schelin avgöra med dryga tio minuter kvar av matchen efter att ha blivit frispelad av Asllani. Schelin rundade sedan den norska målvakten Ingrid Hjelmseth, skriver svensk fotboll.se för att göra sitt 74:e landslagsmål.

– Det känns jäkligt gött att vinna mot Norge och efter en sådan här vändning. Det är bra för självförtroendet, sade Schelin.

Nilla Fischer kommenterar baklängesmålen för svenskfotboll.se:

– Det var ju alldeles för enkla mål. Vid första målet tappade vi bollen på mitten och satte ingen press på bollhållaren. Andra målet tar jag på mig, jag reagerade inte tillräckligt snabbt, trodde att jag skulle nå bollen men den gick över mig. Därför var det extra skönt att vi kunde komma tillbaka i andra halvlek och vinna.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV