Startsida - Nyheter

Sverigs bästa estradpoeter finns i Stockholms förorter

Först vann de Förenade förorters poetry slam-tävling i Stockholm och nu är de Sveriges bästa estradpoeter. Det konstaterar lokaltidningen Södra sidan, som har intervjuat Sabrina Ibenjellal, Visättra, Per Buténas, Vårberg Simon Matiwos, Husby, och Elise Ekmen, Vällingby.

Tillsammans tog de hem guldet i lagtävlingen i poetry slam-SM, och Simon Matiwos segrade även i den indivudella tävlingen, där lagkamraten Elise Ekmen kom tvåa.

De fyra kvaltävlingarna i Skärholmen, Husby, Rågsved och Hässelby lockade stor publik.

– Förenade förorter har visat att det finns talang. Att vi kan organisera. Vi samlade 800 pers för en final. Det är större än SM. Det har nog aldrig hänt tidigare, säger Elise Ekmen.

Per Buténas säger till Södra sidan att det alltför ofta är förorten som ska integreras:

– De vill ta folk från orten in till stan. Till fina scener. Men kolla. Alla miljonprogram runt city. Det är där majoriteten bor. Varför ska vi integrera oss i minoriteten? Varför kan inte stan komma ut och säga shu?

– Det vi lyckats göra är vackert. Vi visar mångfalden inom mångfalden. Vi visar olika nyanser av en och samma produkt, säger Simon Matiwos.

Södra sidan beskriver lagets poetiska stil som personlig och äkta.

– Vi har så olika texter. Saker som jag har gått igenom har inte Per gått igenom. Men i slutändan är vi ändå lika. Vi skäms inte vart vi kommer ifrån. Och vi står för det vi gått igenom, säger Sabrina Ibenjellal till tidningen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV