Startsida - Nyheter

Taket i a-kassan höjs

Enligt uppgifter till Nyheterna i TV4 kommer taket i a-kassan att höjas. Det ska ingå i en rad förbättringar på a-kassans område, som föreslås av socialförsäkringsutredningen. TCO:s ordförande Eva Nordmark välkomnar beskedet i ett pressmeddelande:

– Jag är mycket glad över de här uppgifterna. Om de stämmer innebär det att den parlamentariska socialförsäkringsutredningen verkligen har lyssnat på TCO:s förslag och argument. Att det nu verkar finnas en blocköverskridande samsyn om att taket i a-kassan ska höjas är oerhört positivt.

Även tidningen Fokus publicerar uppgifterna. I Aftonbladet förnekar den moderata vice ordföranden i socialförsäkringsutskottet Johan Forssell att det skulle råda enighet över blockgränsen om takhöjningen.

Den parlamentariska socialförsäkringsutredningen tillsattes 2010 för att se över de allmänna försäkringarna vid sjukdom och arbetslöshet för att skapa hållbara försäkringar för framtiden. Utredningen har fått förlängd tid och ska nu presentera sina slutsatser senast den 2 mars

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV