Startsida - Nyheter

Thailand: Therese Gunnarsson nådde inte fram till guldet

Det var på torsdagsförmiddagen svensk tid som semifinalen började. Therese Gunnarsson visste att hon hade en svår motståndare i Myriame Djedidi, regerande Europamästare, men hade hoppats att kunna svara på hennes teknik och stil. Men det visade sig för svårt, och Myriame Djedidi vann med domarsiffrorna 3-0.

– Nästa år är VM i Sverige och då kommer jag tillbaka bättre och med mer erfarenhet, skrev hon efter förlusten på Facebook.

Samtidigt har tre svenskor gått vidare till final. På torsdagen vann nämligen Sofia Olofsson sin semifinal mot Sopapan Likittrakul från Thailand och kommer att möta Andra Aho från Estland i finalen. Även Evelina Wikner har gått vidare till final efter seger mot Tio Miriam från Nya Zeeland, liksom Isa Tidblad Keskikangas som vann övertygande mot Melody Downs också hon från Nya Zeeland.

Trots de stora framgångarna för Sverige i denna tävling – som i år ersätter VM – har mediebevakningen varit knaper. Fighter Magazines Madeleine Gartéus skriver i en kritisk krönika att antalet artiklar om detta landslag varit ”skrattretande” lågt trots att Sverige internationellt sett är en mycket framgångsrik nation, och nästa år kommer att arrangera VM i Jönköping, samt redan har tagit flera medaljer i Bangkok.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV