Startsida - Nyheter

Trend att män tackar nej till mansdominerade sammanhang

”Ni har inte bjudit in tillräckligt med kvinnor, det här blir utan mig” – män som bojkottar mansdominerade scener har blivit en trend enligt franska nättidningen Les Nouvelles News. Den amerikanska mikrobiologen Jonathan Eisen framhålls som en som agerat och inspirerat andra att följa detta spår.

Den här gången skulle akademin för vetenskap, litteratur och konst i Rouen ordna konferens med sex rundabordssamtal om stadens väsen. Av 20 inbjudna talare var 100 procent män. Men, konstaterar Les Nouvelles News, det blir inte fler än fem rundabord att samtala vid. Detta då tre deltagare, Guy Pessiot, representant för stadens politiska majoritet, Sylvain Amic, direktör för stadens museer, och Alain Der Malière, tidigare regionalt kulturråd anmälde förhinder.

Till en början rapporterades dock inte orsaken bakom, att de folkvalda i staden upprörts över exkluderingen av kvinnor och därför uppmanat sina representanter att inte delta.

Konferensens ordförande, Nicolas Plantrou, betraktar bojkotten som en överreaktion med hänvisning till att nästa konferens som akademin ska ordna är kvinnodominerad. Les Nouvelles News tittade närmare på vad detta innebär och det visade sig att på konferensen Plantrou lyfter fram som gott exempel är fyra av sex deltagare kvinnor och ämnet – kvinnans ställning...

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV