Nyheter

Trupp utsedd för rullstols-VM i curling

Den svenska truppen för rullstols-VM i Finland i februari är nu utsedd. Det är den nya förbundskaptenen Peter Narup och assisterande förbundskapten Mia Boman som häromveckan presenterade truppen som består av: Ronny Persson, Jalle Jungnell, Patrik Kallin, Kristina Ulander och Zandra Reppe, som också fanns med i truppen i Paralympics i Sotji förra året.

Peter Narup och Mia Bolin ersätter de tidigare förbundskaptenteamet Monika och Mats Mabergs. I ett pressmeddelande säger Mia Bolin, som tidigare varit elitspelare i Svegs CK, att hon saknat sporten:

– Jag har länge haft en längtan tillbaka till curlinghallarna, spänningen och sporten. Men inte för att spela själv igen på en högre nivå. När jag fick frågan blev jag direkt nyfiken och jag känner dessutom Jalle och Ronny lite grand genom mitt jobb och har följt rullstolslandslaget genom bland annat media. Det är ett mycket spännande uppdrag och det är en sport som verkligen har framtiden för sig. Att få jobba ihop med Peter Narup var också en av sakerna som lockade. Han är en lugn och mycket trevlig kille och vi känner varandra väl från tiden som elitspelare.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV