Startsida - Nyheter

Ylva Bergman ny generalsekreterare för IKFF

Ylva Bergman tog i början av januari över som ny generalsekreterare för Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet (IKFF). Hon har en bakgrund inom journalistik, utrikesfrågor, ideella organisationer, kommunikation, media och politisk påverkan, skriver IKFF i ett pressmeddelande, som välkomnar Bergman till posten.

– Vi är otroligt glada över att få välkomna Ylva Bergman som IKFF:s nya generalsekreterare. Ylva har i sina tidigare uppdrag lyckats sätta viktiga frågor på kartan och vi är övertygade om att hennes långa erfarenhet av kommunikation och politiskt påverkansarbete kommer att stärka IKFF:s arbete för en feministisk fredspolitik, säger Malin Nilsson, ordförande IKFF.

Bland annat har Ylva Bergman arbetat som chefredaktör för Ottar, på RFSU och Aftonbladet med feministiska frågor och mänskliga rättigheter. Nu lämnar hon jobbet som chefredaktör för den äldrepolitiska tidningen Veteranen för posten som generalsekreterare på Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, IKFF.

– I en allt mer orolig och militariserad omvärld, där rasism och våld skapar negativa spiraler, är en fredsorganisation som IKFF av yttersta vikt. Redan för hundra år sedan mobiliserade sig kvinnor för fred, mot vapen, och kvinnors röster måste nu få ett större genomslag.

– Jag vill fortsätta att utveckla det arbete som IKFF gör, i samverkan med våra systersektioner runt om i världen, för att synliggöra och lyfta kvinnor som aktörer i arbetet för fred. Av största vikt är även att Sverige återigen blir en stark röst för nedrustning internationellt och att motverka den militarisering som sker i Sverige, säger Ylva Bergman.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV