Startsida - Nyheter

Zeid Ra’ad Al Hussein: ”Vem vinner på att folk slaktas?”

Osäkerheten och våldet i Jemen har nått sådana nivåer att Zeid Ra’ad Al Hussein, FN:s högkommissionär för de mänskliga rättigheterna, vädjar till såväl väpnade grupperingar som regeringsstyrkor att avstå från att använda våld. Högkommissionären vädjade också till det internationella samfundet att fokusera mer på det jemenitiska folkets lidande, som han anser hamnat i skuggan på grund av att samhällen är hårt ansatta av våld på så många platser i världen.

Dussintals människor har dödats i bombattacker i Radaa, Dhamar och huvudstaden Sanaa. I södra Jemen har säkerhetsstyrkor anklagats för ha använt oproportionerligt mycket våld, bland annat genom att skjuta skarpt för att skingra demonstranter.

Vad kan någon vinna på att slakta civila – särskilt barn – på det här sättet? sade Zeid Ra’ad Al Hussein. Han kräver konkreta steg för omedelbar och effektiv implementering av tecknade freds- och samarbetsavtal.

– Alla parters kränkningar av folkrätten måste snabbt, effektivt och på ett oberoende sätt utredas för att ställa förövare inför rätta och säkerställa att offrens rätt till rättvisa och kompensation upprätthålls.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV