Startsida - Nyheter

Aborträtten debatterades i Borlänge

Aborträttsmotståndsorganisationen Människorätt för ofödda (MRO) genomförde en manifestation med stora bilder på aborterade foster i centrala Borlänge under onsdagen. Många anslöt sig till en motdemonstration för kvinnans rätt till abort, som nätverket We are Dalarna stod bakom. Dalarnas tidning (DT) liverapporterade.

Nätverket We are Dalarna är nöjd med insatsen och meddelar att det samlades omkring 100 motdemonstranter och samtliga, inklusive abortmotståndarna, ”uppförde sig väl och engagerades i en debatt på torget, för och emot rätten till fri abort”.

”Abortmotståndarna bjöds in till att diskutera och debattera. De accepterade och det var ett gott debattklimat trots de intensiva känslor som rörs upp när människor med hjälp av bilder på aborterade foster försöker ta kvinnors rättigheter ifrån dem.”

”I dag visade vi också det som vi alltid visar vid sådana här tillfällen. Mörker är bara frånvaro av ljus. I dag sken det verkligen. Tack.” skriver nätverket på sin Facebook-sida.

Emilia Persson från RFSU Dalarna sade till P4 Dalarna:

– Jag tycker att det är riktigt osmakligt och kränkande. Det här är ingenting annat än renodlat kvinnohat från gubbar som vill bestämma över kvinnors kroppar. Det är jätteviktigt att alltid utgå från att kvinnor alltid har rätt att bestämma över sina egna kroppar och sin egen hälsa. Det är en mänsklig rättighet.

MRO genomförde också en liknande manifestation mot kvinnors rätt till fri abort i Geislerska parken i Falun. Enligt Dalademokraten var fem aborträttsmotståndare på plats med bilder på döda foster och omkring 25-30 motdemonstranter.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV