Startsida - Nyheter

Efter branden: Barn far illa i Calais

Hjälporganisationer och volontärer verksamma på det nu evakuerade och nerrivna migrantlägret "Djungeln" i Calais, varnar nu för att närmast 1 000 barn far illa. Det handlar om barn som bodde i lägret och som sedan den stora branden placerats i provisoriska containrar utan tillräcklig tillgång till mat, vatten eller information om framtiden, skriver The Guardian.

”Barnen har inte någon aning om vad som kommer att hända dem”, säger Josie Naughton från Help Refugees till tidningen och lägger till att det finns få vuxna som tar hand om alla dessa stressade och förvirrade barn. Det finns enligt Naughton ungefär 30 ensamkommande flickor i gruppen, de flesta under 15 år. Även volontärer från Refugee Community Kitchen som serverar mat till barnen beskriver läget kritiskt.

Bland frågorna som volontärerna får av barnen är: "När kommer bussarna för att ta oss till UK? När kan jag få ringa min familj? Finns det skor? Jag behöver en filt".

Hjälporganisationerna Citizens UK, Save the Children och Help Refugees rapporterar om 50 ensamkommande barn som inte klarade av att registrera sig när lägret började brinna. De kastades istället ut i kylan under natten.

Det rapporteras nu i franska media om barn som sover på gatorna i området.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV