Startsida - Nyheter

Björklövenspelare ber om ursäkt

Den Björklövenspelare som i förra veckan misstänktes för sexuellt ofredande och för misshandel i en utredning som snabbt lades ner har nu gått ut på klubbens hemsida och ber om ursäkt för sitt agerande. I ett öppet brev medger Kim Karlsson att det är honom det handlar om. Han skriver: ”Det är mitt misstag och mina felsteg som skapat den senaste tidens turbulens. Jag vill kliva fram och ta ansvar för det eftersom det är det enda raka att göra och för att mina lagkamrater inte ska misstänkas. Jag kan inte skylla på något eller någon annan. Jag drack för mycket, blev full och uppträdde illa. Därför vill jag be om ursäkt till alla som drabbats av mitt beteende. Jag förstår att jag har saker att jobba med och lära och jag är beredd att göra det. Vi spelar alla en roll i att förbättra samhället.”

Trots att han ber om ursäkt till alla som drabbats av hans agerande nämner han inte särskilt de kvinnor som var de som utsattes. Själva har de sagt i förundersökningen att Kim Karlsson tog på deras bröst och rumpa och trots tillsägelser inte lyssnade. Fallet har uppmärksammats stort inte minst för att förundersökningsledaren Mikael Lundberg efter att han beslutat om att lägga ner förundersökningen uttalade sig om de målsägandes fysik och talade om att de hade ”gigantiska bröst”. Efter hans uttalande meddelades att en internanmälan gjorts och att det skulle utredas om Lundberg begått tjänstefel, något Feministiskt perspektiv rapporterade om i förra veckan.

– Det kan ju vara viktigt att man reder ut att inte det här uttalandet har varit en del av bedömningen för att lägga ner ärendet, sade Stephen Jerand polisområdeschef i Jämtland till SVT då.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV