Startsida - Nyheter

Chris Kraus till Internationell Författarscen

Chris Kraus, hyllad och omtalad av bland andra Lena Dunham och Emily Gould, kommer till Internationell Författarscen i Stockholm den 2 juni. I samband med att hennes genombrottsroman I Love Dick från 1997 ges ut på svenska besöker Kraus Sverige och Internationell Författarscen.

I Love Dick blandar fiktion, biografi och feministisk kritik och har fått status som en av de viktigaste och roligaste feministiska romanerna om erotisk besatthet. Boken kretsar kring den misslyckade filmmakaren Chris Kraus som snart ska fylla fyrtio. Hon är gift med den franska hippa kritikern Sylvère Lotringer, som undervisar på Columbia Universitet. Efter en flört under en middag blir Chris mer och mer besatt av Sylvères kollega, Dick.

Chris Kraus är även verksam som konstnär, filmskapare, redaktör, kritiker och professor i filmhistoria vid European Graduate School, Schweiz. Hon är redaktör på förlaget Semiotext(e), tillsammans med Hedi El Kholti och Sylvère Lotringer. Kraus startade också och drev den feministiska utgivningsserien Native Agents som gett ut bland annat Kathy Acker och Eileen Myles.

Chris Kraus samtalar författaren Ida Linde i Hörsalen den 2 juni. Samtalet arrangeras av Kulturhuset Stadsteatern i samarbete med Index – The Swedish Contemporary Art Foundation och Modernista förlag.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV