Nyheter

#endometrios: Manifestationer i flera städer för bättre vård

I Stockholm gick årets Gula promenad från Gamla stan till Kungsträdgården med gula ballonger och plakat eftersom gult är den färg endometriosföreningar världen över använder för att uppmärksamma sjukdomen. I Gamla stan hölls först ett torgmöte där Elisabet Andersson från Endometriosföreningen och Cindy Larsen från nystartade Endometriosförbundet höll tal:

– Vi har alla en skyldighet att göra vad vi kan för att se till att ingen behöver gå igenom år av lidande, när orsaken är en sjukdom som i de allra flesta fall går att behandla, speciellt om den fångas upp tidigt. Därför vill jag be er alla som är här idag att hjälpa till att göra den rörelse som nu är igång till ett jordskred. Det är tillsammans vi gör skillnad, sade Cindy Larsen.


Madeleine Säljö startade Endo March i Sverige.

I Göteborg samlades Worldwide Endo March Team Sweden, arrangerat av Madeleine Säljö, på Gustav Adolfs torg och gick till Götaplatsen till tonerna av We Are Family.

Halmstad.


I Halmstad arrangerade RFSU en Endo March med promenad och mensbingo. ”Stort tack till alla er som tog er tid att komma och marschera med oss idag. Vårvädret var på vår sida och solen strålade när vi promenerade genom Halmstad. Flera stannade till och läste och gav tummen upp vilket känns fantastiskt. Andra kom ned och pratade en stund på torget, fikade med oss och pratade mens och endometrios. VI hade så många fina samtal att vi helt glömde bort att plocka fram våra gula nagellack!! Nu skall mensbingot strax rättas och vinnarna kommer att få veta i nästkommande vecka” skriver Jenny Ryttergard från RFSU Hallands aktivitetsgrupp, på eventets Facebooksida.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV