Startsida - Nyheter

Flickor runt om i världen bjöds in att spela hockey

I helgen hölls den årliga tjejhockeydagen där flickor och unga kvinnor bjuds in till ishockeyklubbar för att prova på sporten. Ett av länderna som deltog var Ukraina där ishockey knappt funnits för tjejer men i dag har landet 51 registrerade spelare och i tre städer, Kiev, Charkiv och Dnipro, arrangerades tjejhockeydagen för att locka fler till ishockeyn, rapporterar Internationella ishockeyförbundet på sin hemsida.

I Mexiko arrangerades tjejhockeydagen i samband med landslagets OS-kval, ett kval som Mexiko vann båda matcherna i, mot Turkiet och Hongkong.

I Turkiet arrangerades prova-på-dagar både i Ankara och i Istanbul. I Ankara deltog 50 flickor och kvinnor i olika åldrar.

– Föräldrarna och flickorna var väldigt glada. Några konståkare dök upp och bestämde sig för att börja åka ishockey i stället, vilket är en stor framgång för oss, säger Ibrahim Kaan Ozgencil som är tränare i Turkiska ishockeyförbundet.

– Vi har vunnit över flera spelare och många har upptäckt att det finns damhockey i Turkiet och att de kan sluta upp med sina systrar i denna roliga sport, sade han.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV