Startsida - Nyheter

Fotboll: Inget EM-slutspel för F19-landslaget

Sveriges grupp var oerhört jämn inför den sista matchen i Sveriges grupp i EM-kvalets Elite Round. Alla lagen stod på tre poäng och för att gå vidare behövde Sverige slå gästande England på Linköping Arena. Trots att Sverige hade många chanser gick inga mål in, och efter 90 minuter i gassande sol blev slutresultatet 0-0. Sverige blir då tvåa i gruppen, och Österrike är det lag som knep biljetten till EM-slutspelet. Ett Österrike som Sverige förlorade mot med 0-1 i torsdags.

Mittfältaren Johanna Rytting Kaneryd (Djurgårdens IF) är trots resultatet mot England nöjd med spelet:

– Vi hade ett bra samarbete. Vi hade pratat om att vi skulle hålla försvarsspelet kompakt, vi spelar ju 4-5-1, och de kommer ju inte till några farliga chanser över huvud taget.

Hon säger även att det känns tråkigt att laget inte gick vidare från gruppen:

– Skittråkigt är det, vi var värda att gå vidare, säger Johanna Rytting Kaneryd.

Förbundskapten Anneli Andersén framhåller att hela laget utvecklats stort spelmässigt under kvalomgången:

– Jag vill hylla gruppen som har tagit spelet till en helt ny nivå, som vi fick visa upp i dag i en helt fantastisk fotbollsmatch. Många har tagit kliv individuellt, och när alla gör det blir det en sådan oerhörd boost för laget.

Forwarden Julia Zigiotti Olme (Hammarby IF DFF) säger att Sverige styrde hela matchen, men att laget måste vara mer noggranna i avsluten:

– Det är ju 12-0 i målchanser, så vi har hela matchen och var verkligen värda en vinst, men vi måste vara mer noggranna under sista tredjedelen i våra anfall, då hade vi vunnit den här matchen, lätt. Vi har styrt alla tre matcherna i gruppspelet, och förtjänar att gå vidare egentligen.

Trots resultatet 0-0 så är Anneli Andersén nöjd med det offensiva spelet under matchen:

– Vi har spelat ett bra försvarsspel i alla tre matcherna, och i dag kunde vi även lägga till att vi spelar ett bra anfallsspel. Det är ju roligt, och det är bra för framtiden. Nu när vi inte lyckas gå vidare så är det bra att ha med sig både anfall och försvar när vi startar om med F18 i höst, säger Anneli Andersén.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV