Startsida - Nyheter

Fotboll: Övertygande svensk insats i OS-genrep i Kalmar

Drygt 5 000 åskådare var på plats på Guldfågeln arena i Kalmar under torsdagseftermiddagen för att se Pia Sundhage, Lilie Persson, Lotta Schelin, Kosovare Asllani och de andra möta världsmästarna från 2011, Japan. Japan är ett fortsatt topplag som kom på andraplats i VM i Kanada förra året, men placerade på nummer sju i världsrankingen, ett steg bakom Sverige som är sexa.

Sverige inledde bra men första halvlek blev mållös. I andra halvlek byttes Lotta Schelin, Kosovare Asllani och Emma Berglund in och 76:e matchminuten spelade Asllani fram Schelin som gjorde 1-0. Tio minuter senare var det dags igen. Även då var det Asllani som snyggt spelade fram till mål, denna gång var det Fridolina Rolfö som stod för avslutet, vackert placerat i mål. Och alldeles i slutsekunder, på tilläggstid, spelade Fridolina Rolfö fram Olivia Schough som satte 3-0.

Förbundskapten Pia Sundhage var nöjd efter matchen:

– Japan spelade ju VM-final förra året, det faktum att vi kan göra tre snygga, smarta mål är glädjande, säger Pia Sundhage efter matchen

– Det jag är mest nöjd med är att så många spelar bra fotboll. Lotta kommer från bänken och gör mål. Fridolina Rolfö spelar 90 minuter och gör det väldigt bra. Kosovare Asllani spelar 45 minuter, har feelingen i insticket som ingen annan har fram till målet. Den som jag vill lyfta allra mest är Caroline Seger, som får anpassa sitt spel till hur det går i matchen och vad det står i matchen, vilka medspelare hon har. Hon är en bättre lagkapten i dag än 2013, säger hon till Expressen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV