Startsida - Nyheter

Framtidens idrottsrörelse i fokus på Riksidrottsforum

I helgen möttes omkring 300 företrädare från Riksidrottsförbundet, Sisu idrottsutbildarna och specialidrottsförbunden på Riksidrottsforum i Falun för att diskutera förändringsarbetet som pågår efter att Riksidrottsmötet förra året beslutade om att sträva efter en idrottsrörelse för alla 2025 och ett livslångt idrottande i förening. Sedan dess pågår ett arbete med att se över verksamheten hos många förbund i landet.

På mötet i Falun invigningstalade Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson och idrottsminister Gabriel Wikström:

– Jag skulle säga att idrottsrörelsen mår bra men att den har utmaningar. Inte minst att få fler ledare och deltagare och hitta nya grupper, både ungdomar med invandrarbakgrund och unga tjejer men också fler vuxna och fler pensionärer, säger Gabriel Wikström till Sveriges radio.

– Jag tror att det är viktigt som förbund att tänka ”hur tar vi oss an det här utvecklingsarbetet?” Jag tror inte att det finns några rätt eller fel sätt. Däremot tror jag att det finns några framgångsfaktorer att ha i åtanke när man startar ett utvecklingsarbete. Ett är att inse att det kommer att ta tid och att som sagt göra den egna nulägesanalysen noggrannt. Sedan tror jag att det är bra att involvera många på förbundet, sade Stefan Bergh, generalsekreterare på Riksidrottsförbundet och Sisu idrottsutbildarna inför mötet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV