Startsida - Nyheter

Glädjebeskedet: Jenni Asserholt med i truppen till hockey-VM

Det var i januari i år som Jenni Asserholt skadade sig i foten och kort därefter skadades också Erika Grahm, båda viktiga och rutinerade spelare i Damkronorna. Grahm bröt foten och det stod genast klart att hennes säsong var över. Men för Asserholt fanns det goda chanser att hon skulle kunna återhämta sig i tid till VM och hon var också bli bra i tid för slutspel med klubblaget HV71. Nu kan hon alltså delta i sitt tionde VM. Till Nerikes allehanda säger hon att det är lika inspirerande som tidigare VM:

– Ja, det är ju det. Nu ska det gå i Kanada med liten rink. Det brukar vara bra arrangemang och mycket folk på läktarna så det ska bli jättekul.

Jenni Asserholt berättade också för Feministiskt perspektiv i samband med VM förra året att hon satsar på att delta i OS om två år.

– Jag kommer att göra en ny satsning mot OS, minst tre år till. Jag ser det som att det är nu man har chansen att spela hockey och sedan kan jag jobba tills jag blir 75 sedan. Det är här och nu, jag är en tävlingsmänniska och älskar att träna, jag brinner för hockeyn så jag vill satsa på det här, sade hon.


OS-biljett på spel

För att ta sig till OS i USA nästa år krävs för Asserholt och lagkamraterna att man finns bland de fem bästa nationerna under VM. I VM på hemmaplan i Malmö förra året slutade Sverige på just en femteplats. Damkronorna spelar i samma grupp som Tjeckien, Japan och Schweiz. Sverige mötte Japan i öppningsmatchen i VM förra året och förlorade då med 3-4 men vann därefter mot Schweiz med 3-2 och sedan mot Tyskland med 4-0. I det sista stora genrepet inför VM i fyrnationsturneringen i Oskarshamn i februari i år vilket inte bara stärkte självförtroendet hos laget som kunde vinna trots flera skador, utan också satte igång en del spekulationer i huruvida Sverige närmat sig toppnationerna och skulle kunna ta medalj. Leif Boork tonade dock då ner det:

– Vi ska vara lite försiktiga i att sväva iväg. Vi ligger mellan en fjärde- och en sjätteplats i världen, men många pilar pekar uppåt. Vi har spelare som är på gång, och vi fick en psykologisk boost nu, sade han.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV