Startsida - Nyheter

Gymnastik: Lina Sjöberg tog historiskt EM-guld i DMT

Lina Sjöberg tog EM-guld för Sverige i dubbel minitrampolin (DMT) i Valladolid i Spanien i helgen. Det är historiskt – det är det första guldet i grenen som Sverige någonsin tagit. Lina Sjöberg fick sammanlagt en totalpoäng på 70,7, ryska Polina Troivanova som kom på en andraplats fick 69,0 poäng.

– Det var superskönt att visa vad jag går för! Jag hade en skön känsla ute på golvet. Jag var inte nervös idag utan kände att: jag kan det här, säger Lina Sjöberg direkt från tävlingsgolvet på EM i Gymnastikförbundets pressmeddelande.

Sveriges förbundskapten Jenny Söderlund var glad när hon kommenterade Lina Sjöbergs hopp:

– Det var nästintill utklassning! Det här är vad jag hoppats på hela tiden men som man inte riktigt vågar tro fullt ut. Vi visste redan på förhand att Lina hade högst svårighetsgrad av alla och därmed goda chanser. Det första hoppet var verkligen helt perfekt, vi förstod att det skulle räcka med ett okej andra hopp för att ändå ta hem hela tävlingen.

Lina Sjöberg från Uppsala gymnastikförening blev historisk redan i november förra året då hon tog en bronsmedalj i VM i dubbel minitrampolin i Odense i Danmark. Det var den första medaljen någonsin för Sverige, och Lina Sjöberg blev också den första svenska deltagaren i final. Hon kvalade in till finalen som tredje bästa hoppare efter två fina hopp. Hon kunde alltså behålla den platsen i finalen efter ett bra förstahopp och ett mycket bra andrahopp.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV