Startsida - Nyheter

Högsta stödet för Fi sedan valet

Under tisdagskvällen presenterade DN/Ipsos väljarbarometer som ger Feministiskt initiativ 2,8 procent. Det är den högsta noteringen sedan valet 2014 – vad säger du om det?

– Det är väldigt glädjande och ger energi till det fortsatta arbetet. Jag tror siffrorna är ett resultat av det energiska arbete som nu många medlemmar gör i de kommuner där vi har plats i fullmäktige. Många medlemmar har också synts och hörts i det stora volontära arbete som görs kring nyanlända och för romernas situation.


Varför nu?

– I det politiska läge vi har nu, med allt fler partier som driver flykting- och invandringspolitik i olika nationalistiska nyanser känner många ett behov av att få höra att en annan politik är möjlig. Frågorna kring mänskliga rättigheter står i fokus och då hittar fler till Feministiskt initiativ.


I övrigt ser det ganska tungt ut för de rödgröna, sammanlagt får de drygt 36 procent. Varför är stödet så lågt för regeringen enligt dig?

– Turbulensen kring Miljöpartiet får konsekvenser för hela regeringsunderlaget.


SD ökar igen efter en tids tillbakagång, flera bedömare har menat att den uppåtgående trenden var bruten – och att det berodde på S och M:s omsvängning i flyktingpolitiken – vad tror du?

– Jag tror att det handlar om att skandalerna duggat tätt. Panamapapper, stora felaktiga pensionsbelopp till före detta politiker, och så vidare. Misstron mot ”eliten” och myndigheter – sammantaget gynnar det SD.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV