Startsida - Nyheter

Information om könsnormer på flera språk nås digitalt i höst

Under hösten beräknas en digital plattform för information om hälsa och jämställdhet riktad till nyanlända tonåringar vara klar. Informationen handlar bland annat om könsnormer och rätten till kroppslig integritet. Regeringen satsar 5 miljoner kronor under 2016 på uppdraget, som gavs i april till Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF). Informationen till plattformen tas fram i samverkan med den nationella webbaserade ungdomsmottagningen UMO, på språk som talas i länder som människor flyr ifrån. I uppdraget ingår även att sprida plattformen till boenden och verksamheter samt att planera för utbildning av utbildare.

På onsdagen höll barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér ett dialogmöte om satsningen med myndigheter, länsstyrelser och organisationer inom det civila samhället. I ett pressmeddelande berättar hon att många lyfte vikten av långsiktighet och kontinuitet.

– Mycket kunskap och erfarenhet förmedlades från de närvarande som vi tar med oss i det fortsatta arbetet, säger Regnér.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV