Startsida - Nyheter

#ishockeyVM: Sverige vidare till kvartsfinal efter straffar

Damkronorna fick en jobbig start med baklängesmål, efter bara fyra minuter spelade gjorde Schweiz 1-0 genom Evelina Raselli. Därefter dröjde det till slutet av andra period innan Sverige kunde kvittera. Med mindre av en halv minut kvar gjorde Lisa Johansson 1-1, framspelad av Emma Eliasson och Pernilla Winberg i power play spel fem mot fyra efter en lagstraff mot Schweiz som haft för många spelare på isen. Vid ordinarie matchtid var 1-1 resultatet så matchen gick till förlängning och sedan till straffar. Anna Borgqvist kunde då avgöra när hon satte sin straff och svenska målvakten Sara Grahn räddade alla straffar.

– Vi började matchen lite obestämt och det kan bero på att vi hade träningsfri dag i går och var trögstartade. Sen tog vi oss in i matchen bättre och bättre och i kraft av att vi fick power play ett flertal gånger fick vi ett tryck på dem vilket gav oss fler målchanser i matchen och till slut fick vi utdelning på vårt power play med målet som betydde 1-1. Sista halvan på sista perioden spelade vi på att ta hem den sista poängen vi behövde för att vinna gruppen. När Anna fick göra avgörande målet så frälste Sara oss genom att rädda alla deras tre straffar. Ett extra plus till Sara Grahn, Emilia Ramboldt och Lisa Johansson, säger Sveriges förbundskapten Leif Boork på Swehockeys hemsida.

Matchens spelare blev de respektive lagens målvakter, Sara Grahn och Schweiz Florence Schelling.


Sverige-Ryssland i förra årets VM-kvartsfinal.


Pernilla Winberg.


Anna Borgqvist.


Sverige har vunnit alla sina tre gruppspelsmatcher mot Tjeckien, Japan och Schweiz och ställs nu mot Ryssland, och ges en möjlighet att ta revansch från förra året och hemma-VM i Malmö. Även då mötte Damkronorna Ryssland i kvartsfinal och dominerade de första två perioderna. Men i tredje period vände Ryssland och tog kommando. På sina farliga kontringar sköt de slut på Damkronornas VM-resa. Både Anna Borgqvist och Pernilla Winberg tyckte då att det var en tung förlust. Nu i natt har de chans att få revansch och spela Sverige vidare till semifinal. Svt sänder kvartsfinalen direkt i natt 00.30

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV