Startsida - Nyheter

Konferens om rasismforskningens utmaningar i Uppsala

Onsdagen den 23 november hålls en konferens om rasismforskningens utmaningar på Uppsala universitet. Forum för mångvetenskaplig forskning om rasism arrangerar, och kommer att övergå till ett centrum för mångvetenskaplig forskning om rasism första januari nästa år. Bland annat kommer professor Mattias Gardell att föreläsa om Sverige, kunskapen och rasismen och professorn David Theo Goldberg, från University of California Humanities Research Institute, kommer att föreläsa under temat Reflections on Racial Neoliberalism. Dessutom hålls en mängd panelsamtal och workshops med några av Sveriges viktigaste antirasistiska forskare.

Forum för mångvetenskaplig forskning om rasism mål är att samordna bred, metodologiskt öppen och mångvetenskaplig forskning om rasism vid Uppsala universitet. Det var under våren som Uppsala universitet fattade beslut om den nya satsningen på rasismforskningen.

– Det finns ett stort behov i samhället av kunskap om rasism, migration och integration och Uppsala universitet har både djup och stor ämnesmässig bredd inom forskningen på detta område. Detta är ett viktigt steg för att dra största möjliga nytta av detta, både för den fortsatta forskningen och för dess nytta för samhället, sa rektorn Eva Åkesson i en pressrelease, om beslutet att stödja initiativet med universtetsgemensamma strategiska medel.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV