Nyheter

Människor på flykt fortsätter drunkna i Medelhavet

Baserad på intervjuer med överlevande bekräftar nu UNHCR att så många som 500 personer kan ha omkommit när en stor båt sjönk ner i havet på en okänd plats mellan Libyen och Italien förra veckan. De 41 överlevande – 37 män, tre kvinnor och ett barn, 3 år – räddades av ett handelsfartyg i Peloponnesos halvön i Grekland den 16 April. De räddade är 23 somalier, 11 etiopier, 6 egyptier och en sudanes. (se video)

Hittills i år har 179 552 flyktingar och migranter nått Europa sjövägen över Medelhavet och Egeiska havet. Minst 761 har dött eller försvunnit under resan, enligt UNHCR.

Mer än 53 000 migranter och flyktingar från Asien är strandsatta i Grekland, 3 500 är kvar i Pireus hamn nära Aten, skriver grekiska Fotos.

19 aktivister och 346 flyktingar greps i Noborderkitchens läger vid Tsamakia på Lesbos onsdagen den 20 april, enligt NoBorders. Flyktinglägret förstördes medan journalister och solidaritetsaktivister inte fick komma i närheten och hotades med att de skulle gripas av polis. Asylsökande skickades till Moria-fängelset för att deporteras.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV