Startsida - Nyheter

Matilda Brinck-Larsen prisad av Uefa

Matilda Brinck-Larsen har fått Uefas silver i kategorin Bästa gräsrotsledaren för sitt arbete med Sandarna BK lag C, ett fotbollslag för unga flyktingar i Göteborg.

– Matilda gör ett fantastiskt arbete med flyktingar och ensamkommande barn som via fotbollen slussas in i föreningslivet och i samhället. Hon är väl värd alla utmärkelser. Hon har redan uppmärksammats i Göteborg och av SvFF:s projekt ”Fotbollsföräldrar” som vi driver ihop med SJ, säger Peter Landström, föreningsutvecklare på SvFF till Svenskfotboll.se.

Till P4 Göteborg säger Matilda Brinck-Larsen att hon är ambivalent till utmärkelsen:

– Det är väl ett bra sätt att uppmärksamma det ideella arbetet som sker men det sätter också fingret på ett problem att man ska behöva skapa enskilda verksamheter för barn som inte följer normen, och att de inte kan inkluderas i de befintliga sammanhangen.

Matilda Brinck-Larsen insåg i sitt arbete som gruppchef för ett asylboende att det var svårt för ensamkommande killar att börja spela fotboll och när flera killar undrade om de inte kunde få starta ett fotbollslag drog hon igång ett 2013. Tidigare har Matilda Brinck-Larsen bland annat tilldelats GP-sportens hederspris för sitt ideella engagemang i Sandarna BK Lag C.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV