Startsida - Nyheter

Ny styrelse för Män för jämställdhet

Luis Lineo från Solna fortsätter som ordförande för riksorganisationen Män för jämställdhet i ytterligare två år. Det står klart efter helgens årsmöte. I ett pressmeddelande förklarar han sitt engagemang i organisationen:

– Män för jämställdhet behövs för att förändra samhället och oss individer. Vi män måste ta ansvar och vi måste vara med för att uppnå jämställdhet. Vi vill förändra den destruktiva maskuliniteten som orsakar våld i relationer och krig i världen. Vi kan skapa en jämställd värld utan våld.

Övriga ledamöter i styrelsen är Lena Winge, Varberg, Lars Jalmert, Täby, Karolin Kalle Röcklinger, Göteborg, Tomas Blad Lindahl, Växjö, Gerhard Holmgren, Uppsala, Inger Björk, Stockholm, Nina Rung, Stockholm, och Karen Austin, Stockholm.

Nyvalda ledamoten Tomas Blad Lindahl är journalist och mediekritiker och arbetar i dag med integrationsfrågor. Han är pappagruppsledare, aktiv i kvinnojouren Blenda i Växjö, samt ordförande för Män för jämställdhet i Växjö.

– Det är viktigt att män tar sitt ansvar. Jämställdhet är för alla. Det är dags för oss män att utjämna skillnader, att se vilka fördelar det ger oss med ett jämställt samhälle Män för jämställdhet behövs som en samlande kraft med fokus på män som grupp. Det behövs rum där män kan prata om sina känslor. Det märker jag som pappagruppsledare, säger han.

Karen Austin, Stockholm, också nyinvald i styrelsen, arbetar på stadsledningskontoret i Stockholms stad som människorätts- och demokratistrateg och är även ledamot i Feministiskt perspektivs styrelse. Hon har tidigare arbetat på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor som projektledare för flera regeringssatsningar kring att förebygga mäns våld mot kvinnor. Innan dess har hon arbetat på Röda korset.

- Män för jämställdhet tittar på maskulinitetsnormer för att minska mäns våld i samhället. MFJ behövs för att organisera män så att män tar ansvar. Det vi gör är baserat på kunskap och forskning. Jag vill jobba med dessa frågor långsiktigt. Det är kul att vara med i en organisation med både män och kvinnor. Jag är feminist och tror på att inkludera män.

Läs mer om nya styrelsen på MFJ:s hemsida, och miljonstödet organisationen erhållit tillsammans med brittiska The Great Initiative och Emancipator, Nederländerna för att minska mäns våld mot kvinnor.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV