Startsida - Nyheter

Nytt verktyg för jämställd stadsplanering

Add Gender och Belatchew arkitekter släpper nu ett verktyg för jämställda platser, att användas i planeringen av städer och offentliga platser. Tanken är att erbjuda verksamheter som arbetar med stadsplanering ett stöd i arbetet med att uppnå de jämställdhetspolitiska målen, vilka all offentlig verksamhet omfattas av.

Metodutvecklingen har skett inom projektet Resan till den jämställda platsen, som haft stöd av Boverket, och där Malmö stad och Nacka kommun har samarbetat med jämställdhetsexperter och arkitekter. Resultatet, Methodkit för jämställda platser, är ett analogt och kortbaserat sätt att arbeta konkret med planering och utvärdering av offentliga miljöer, på både engelska och svenska.

– Samarbetet med Methodkit möjliggör för oss att nå ut med projektets lärdomar över hela världen. Logistiken och konceptet är redan på plats. Det vi har tillfört är vår expertis och erfarenhet vi har fått av projektets intervjuer, metodutveckling och erfarenhetsutbyten i både Malmö stad och Nacka kommun, säger Pernilla Alexandersson, vd på Add Gender.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV