Startsida - Nyheter

OS-kval: Viktig seger mot Norge, nu väntar Schweiz på lördag

Sverige spelade bra och övertygande i matchens inledning. Försvarsspelet fungerade, passningsspelet likaså. Kort efter ledningsmålet var Linda Sembrant nära att öka ledningen till 2-0. Men andra delen av första halvlek pressade Norge allt mer och ett norskt mål hängde i luften. Men målvakt Hedvig Lindahl gjorde en stark och säker insats matchen igenom och räddade Sveriges ledning inför halvtidsvilan. Andra halvlek började Sverige bra men liksom i första halvlek så släpptes Norge in allt mer i matchen och mot slutet av matchen pressade Norge Sverige hårt men Lindahl visade på nytt sin säkerhet i målet.

Norge har bedömts som det svåraste motståndet i OS-kvalet som också innehåller Schweiz och Nederländerna. Bara segraren går vidare till OS i Rio de Janeiro och nu väntar alltså Schweiz på lördag och Nederländerna på måndag. Liksom Sverige tog Schweiz tidigt ledningen. Men även här ändrades matchbilden när ungefär halva halvleken återstod. Nederländerna kvitterade och tog sedan ledningen med 3-1 på kort tid. Nederländerna vann till slut, men Schweiz jagade på effektivt, höll på att kvittera i slutminuten, men resultatet blev 4-3 till värdlaget.