Startsida - Nyheter

Östersunds FK hbtq-certifieras

– Vi tror på styrka genom mångfald. Hbtq-certifieringen är ett naturligt nästa steg för oss, säger Daniel Kindberg, ordförande i Östersunds fotbollsklubb på föreningens hemsida och fortsätter:

– Det är sjukt att det ska behövas en utbildning för att vi ska respektera varandra 2016. Men det gör det. Fotbollen är en spegling av samhället och hur många öppet homosexuella manliga spelare finner vi? säger Daniel Kindberg, ordförande i Östersunds Fotbollsklubb.

Att hbtq-certifiera innebär ett genomgående arbete i föreningen vad gäller både arbetsmiljön i föreningen, liksom hur föreningen bemöter människor som kommer till dem. Utbildningen handlar också om hur hbtq-personers livsvillkor ser ut och hur ett bra bemötande kan se ut. Kiruna IF var tidigt ute med att inleda en hbtq-certifiering i samband med att de började spela i regnbågsfärgade matchställ men arbetet slutfördes inte. Tidigt i år inledde Sveriges första idrottsförbund sitt hbtq-certifieringsarbete, Svenska amerikansk fotbollförbundet. Sofia B. Karlsson från RFSL har lett det och kommer även att leda arbetet med ÖFK:

– Idrottsrörelsen har en roll att spela i en positiv samhällsutveckling där vi står upp för varandra. Jag ser fram emot att arbeta med ÖFK, säger hon.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV