Startsida - Nyheter

Pakistan: En generation av jurister massakrerades

Jurister i Pakistan kommer att gå i strejk för att protestera mot terroristattacken som dödade 70 personer och skadade 100 utanför ett sjukhus i Quetta den 8 augusti. Minst 30 av offren var jurister och advokater.

Anledningen till att så många jurister befann sig utanför sjukhuset just denna dag var att Bilal Kasi, ordförande för Balochistan Bar Association sköts på öppen gata och kördes till sjukhuset. Det var när juristerna samlades där, tillsammans med Kasis anhöriga, som terroristerna slog till för andra gången på en dag och sköt mot folksamlingen. Bilal Kasi hade redan dött på sjukhuset av skadorna.

Balochistan Bar Association säger i sitt uttalande att en generation av Pakistans jurister massakrerades denna dag. Taliban-gruppen Jammat-ul-Ahrar tog på sig dådet i ett uttalande.

Från 2007 till massakern den 8 augusti, hade minst elva advokater och tre domare mördats i Baluchistan, en av landets fattigaste provinser. Juristkåren är känd för att sedan långt tillbaka i historien ha försvarat mänskliga rättigheter och rättvisa i Pakistan.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV