Startsida - Nyheter

Pia Sundhage kvar som förbundskapten över EM

Förbundskapten Pia Sundhage har förlängt sitt kontrakt och kommer att fortsätta med fotbollslandslaget åtminstone över EM som spelas mellan den 16 juli och 6 augusti 2017. Det tidigare kontraktet skulle ha gått ut i december, det nya kontraktet går ut vid årsskiftet nästa år. Enligt Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand kommer någon annan därefter att ta vid.

– Vår förhoppning är nu att Pia och hennes gäng ska bygga vidare på OS-framgången och vår målsättning är självklart att vara med och slåss om medaljer även i EM nästa år, säger han till Svenskfotboll.se.

Pia Sundhage är glad över det nya kontraktet:

– Det är fantastiskt roligt att få fortsätta att jobba med OS-silvermedaljörerna, säger Sundhage och fortsätter:

– Jag är nöjd, glad, inspirerad och tacksam över den här möjligheten vi får tillsammans nu och vi kommer att satsa allt för att slåss om nya medaljer i Holland 2017. I så fall en tredje på fyra försök, säger Sundhage.

Till Sportbladet säger Pia Sundhage att det återstår att se om landslaget kan upprepa bedriften i OS och även ta medalj i EM men att hon tror att de kan det:

– Ja, men många saker måste falla på plats. Friska spelare. Behålla den coola stämningen som blev på fotbollsplanen på OS. Lisa Dahlkvist personifierade det i mångt och mycket.

Sundhage får löneförhöjning och svarar på Sportbladets fråga om hon är arg över sin lön ur ett jämställdhetsperspektiv:

– Nej, det är jag för gammal för att vara. Jag började i Kif Örebro med 15 000 i lön för heltid. Nu tjänar jag väldigt mycket pengar oavsett vem man jämför med. Sedan är det viktigt att man pratar jämställdhet utifrån hur damfotbollen värderas, men det får vänta några år.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV